T 089 32 20 30 | F 089 32 20 38 info@kromoxi.be

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis.

In Bilzen wordt na wereldoorlog II de verfgroothandel Kromoxi opgericht, waar Marcel Bleus in de jaren ’80 aan de slag gaat als industrieel verkoper gericht op de mijnsector. In 1987 richt Marcel Bleus samen met Ronny Thijs het schildersbedrijf Gisso op (Genker Industriële Straal- en Schildersonderneming). Na 2 jaren wordt Marcel Bleus enige eigenaar na een overname van de aandelen van Ronny Thijs. Familie Bleus besluit begin jaren ’90 om Kromoxi over te nemen en van de schaalvoordelen met Gisso gebruik te maken. In 1991 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden aan de Henry Fordlaan. Hier wordt zowel de verfgroothandel Kromoxi als het schildersbedrijf Gisso gevestigd. Gisso groeit uit tot een schildersbedrijf met 20 schilders. Een groothandel combineren met een schildersbedrijf kan echter niet, dus de families Bleus – Bosch en Vrancken – Bleus herschikken de groothandel Kromoxi in Munsterbilzen die zich vanaf dat ogenblik louter focust op een professioneel publiek (winkels, schilders, industrie). De banden met Gisso worden formeel verbroken.

De nieuwe vestiging van Kromoxi in de Caetsbeekstraat (loopt parallel met de Taunusweg) is klaar in 2002 en heet dan Kromoxi Prof NV.

In de zomer van 2006 nemen Stefan Vrancken en Karina Bleus alle aandelen over van Eric Bleus en zijn zo de enige eigenaars van Kromoxi. Met deze koerswijziging en de dynamische commerciële aanpak die eind 2004 gelanceerd werd, is Kromoxi definitief op weg om de belangrijkste verf – en decoratiegroothandel van Limburg te worden.

In 2017 heeft Kromoxi een samenwerkings akkoord gesloten met de Thirypaints group. Hierdoor is ons aanbod nog groter geworden dan het al was. Waar u ook aan het werk bent in Vlaanderen er is altijd wel een partner filiaal in de buurt.

Pin It on Pinterest

Share This